Header GMS-Geleen

Error
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP: :write: Unable to use passive mode
  • JFTP: :write: Unable to use passive mode

Alles over grasmaaien.

Het gazon moet weer onderhouden worden na de winter als het gras opnieuw begint te groeien. Dit is eenvoudig te doen en kost ook niet veel tijd.
Als in uw gazon veel onkruid voorkomt dan is het verstandig om dit onkruid te verwijderen vóórdat het groeiseizoen weer begint. Hoe langer u wacht hoe meer tijd het onkruid heeft om zich breder te verspreiden met lange uitlopers die het gras kunnen verstikken en lelijke platte plekken kunnen veroorzaken. Hoe langer u wacht hoe meer tijd het later zal kosten om het gazon weer onkruidvrij te krijgen

Gras maaien tijdens het seizoen.  
GGP-TractorHet is van belang om regelmatig te maaien met een grasmaaier die scherpe messen heeft. Regelmatig maaien op een gemiddelde hoogte is effectiever dan onregelmatig maaien en/of heel kort maaien.

De beste hoogte om op te maaien is 2,5cm. Hierdoor voorkomt u dat het gras te hoog wordt en daardoor onnodig veel voedingsstoffen verbruikt. Bijkomend voordeel is dat het gras hierdoor gestimuleerd wordt uit te stoelen, waardoor een dichte grasmat ontstaat, wat de kans op onkruidgroei vermindert.

Gras maaien buiten het seizoen.

Buiten het seizoen kunt u beter wat langer maaien, want buiten het groeiseizoen is het beter voor het gazon om het gras wat langer te laten zodat het minder kwetsbaar is. Datzelfde geld voor een droge zomer, omdat dan bij te kort maaien de kans bestaat dat het gras uitdroogt.

Voeding en bestrijdingsmiddelen.
Om ervoor te zorgen dat het gras zijn benodigde voedingsmiddelen krijgt is het van belang om 2x per jaar gazonmest te strooien. Vooral stikstof is hierbij belangrijk omdat dit zorgt voor een sterke bladgroei. webshop-image-forwebDe behoefte varieert per grondsoort. Op een lichte zandgrond is meer nodig dan op klei. Een tekort aan voedingsstoffen is te herkennen doordat de grasmat geelgroen wordt en traag groeit. Bemest na een nat seizoen als de voedingsstoffen uit de bodem zijn gespoeld royaler dan na een droog seizoen. De beste tijd om te bemesten is op een windstille in april of begin mei omdat het gras dan aan de groei is.

U kunt gebruik maken van onkruidbestrijdingsmiddelen om het gazon onkruid vrij te houden.
Deze middelen hebben een specifieke werking omdat ze overblijvende onkruiden in het gazon moeten bestrijden zonder het gras te beschadigen. De meeste middelen bevatten bevatten die stoffen die breedbladige onkruiden uitschakelen door beïnvloeding van de groeiregulerende hormonen die planten nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.